Email
infohobbyaruhaz.hu
Telefon
+36/30-694-4563

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: "ÁSZF") hatálya kiterjed minden

  • a Remo Hobby Kft. által üzemeltetett www.hobbyaruhaz.hu webáruházon keresztül elektronikus úton, valamint
  • a Remo Hobby Kft. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül, továbbá
  • a 1116 Bp., Kondorosi út 3. szám alatti telephelyén személyesen megvásárolható valamennyi árucikkre, kereskedelmi ügyletre.

A webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a www.hobbyaruhaz.hu honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

A www.hobbyaruhaz.hu webáruház használatával, illetve a weboldalon való regisztrációval a Vásárló elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglalt rendelkezéseket.

Tájékoztatjuk Önt, hogy az online rendelésekkel, a szállítás folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a jelen ÁSZF-ben megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben magánszemélyként kíván vásárolni, regisztrációt követően tud a webáruházban vásárolni, azon az áron, amely a webáruházban szerepel.

Amennyiben Ön viszonteladó, abban az esetben a webáruházban történő regisztrációját követően, a webáruházban szereplő nagykereskedelmi bruttó egységáron tud vásárolni. Személyesen, az 1116 Budapest, Kondorosi út 3. szám alatti nagykereskedelmi üzletünkben történő vásárlás esetén, a feltüntetett nagykereskedelmi bruttó áron tud vásárolni.

Viszonteladói feltételeinkről az ügyfélszolgálat munkatársaink készséggel tájékoztatják.

Amennyiben nem viszonteladó, de cégként vagy intézményként iskoláknak és óvodáknak, alapítványnak vásárol, abban az esetben a webáruházban történő regisztrációját követően, a webáruházban szereplő bruttó egységáron tud vásárolni. Személyesen, az 1116 Budapest, Kondorosi út 3. szám alatti nagykereskedelmi üzletünkben is vásárolhat.

Kérjük, hogy első vásárlásnál hozzák magukkal a cégkivonatot, vállalkozói igazolványt vagy az intézmény engedélyét, cég adatokat, adószámot, stb.

Cégnév: Remo Hobby Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített cégnév: Remo Hobby Kft.

Székhely: 2500 Esztergom, Kiss János altábornagy út 40.

Üzlethelyiség címe és levelezési cím: 1116 Budapest, Kondorosi út 3.

Cégjegyzékszám: 11 09 009251 Cégjegyzéket vezető törvényszék cégbírósága: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Adószám: 13016517-2-11 Számlavezető pénzintézet: OTP Bank Zrt. Számlaszám: 11740054- 20071783

Remo Hobby Ügyfélszolgálat elérhetőségei:

Remo Hobby Kft. Kreatív Kézműves Nagykereskedés

1116 Budapest, Kondorosi út 3.

Telefonszámok: 06 (1) 205 3944

Mobiltelefonszám: +36 30 694 4563

Telefon/ fax: 06 (1) 386 8540 E-mail cím: info@remohobby.hu ; info@hobbyaruhaz.hu

Elérhetőség: hétfő-péntek: 8:00-18:00, szombat: 8:00-17:00

Ünnepnapokon az elérhetőség változhat, amelyről az ügyfélszolgálat tud tájékoztatást adni.

A tárhely-szolgáltató adatai: A tárhely-szolgáltató cégneve: Tárhelypark Kft. A tárhely-szolgáltató székhelye: 1122 Budapest, Gaál József út 24. A tárhely szolgáltató elektronikus elérhetősége: info@tarhelypark.hu A tárhely-szolgáltató weboldala: https://tarhelypark.hu

Az általános szerződési feltételek elfogadása

A Webáruház használata során, a Vásárló köteles elfogadni az ÁSZF feltételeit, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban szereplő adatkezelést, amit az űrlapon található jelölőnégyzet kiválasztásával tehet meg.

Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén, a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Remo Hobby Kft. és a Webáruház felhasználója között.

Amennyiben a Vásárló a Webáruházba belép és annak használatát folytatja, úgy azzal a Vásárló kijelenti, hogy az ÁSZF-ben, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban levő felhasználási feltételeket megértette, azokat tudomásul vette és a használat feltételeit elfogadja, az adatkezelés leírt módjához hozzájárul.

Amennyiben a Vásárló nem fogadja el az ÁSZF-et vagy az adatkezeléshez nem járul hozzá, úgy haladéktalanul köteles megszakítani a webáruház használatát és elhagyni azt.

Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain és a szolgáltató a megrendelést e-mail-ben visszaigazolja, adásvételi szerződés jön létre a Vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között.

Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a Vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.

A Vásárló elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

A Webáruház használatával kötött szerződés, nem minősül írásba foglalt szerződésnek. A Remo Hobby Kft. azt nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető, nem megtekinthető.

A termék tulajdonságai

A megrendelni kívánt termék vagy szolgáltatás részletes jellemzőiről, áráról, valamint a szállítás díjáról, időtartamáról és feltételeiről, a Vásárló a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat a megrendelése leadása előtt. A Webáruházban szereplő termékek fotóin lévő színek és a termékek valós színei között árnyalatbeli eltérések lehetnek, azok csak illusztrációk.

A Webáruházban megjelenített készletinformációk tájékoztató jellegűek és arra az időpillanatra vonatkoznak, amikor a Webáruház adatbázisa frissítve lett.

A Remo Hobby Kft. mindent megtesz azért, hogy ezek az adatok naprakészek legyenek, azonban a raktárkészlet gyors mozgásai miatt, azokat szavatolni nem tudja, így egyes (fogyóban levő) termékeket annak ellenére kaphatónak mutathat még az adott termékoldal, hogy azok időközben elfogytak.

Árak

A Webáruházban közzétett vételárak az egyes termékek mellett, magyar Forintban feltüntetett, ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát, de nem tartalmazzák az esetleges csomagküldés, kiszállítás költségeit. A termékek vonatkozásában az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Remo Hobby Kft. az általános forgalmi adót semmilyen esetben sem téríti vissza.

Amennyiben a Remo Hobby Kft. minden gondossága és körültekintése ellenére hibás ár kerül feltüntetésre a Webáruházban, akkor a Remo Hobby Kft. nem köteles a terméketek hibás áron értékesíteni, hanem felajánlhatja a Vásárlónak a helyes és tényleges áron történő teljesítést, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

Kiszállítás, személyes átvétel, számlázás és fizetés

Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését az áruházon keresztül eljuttatja a kereskedőhöz. Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mail-ben vagy telefonon visszaigazolják. Ez – az ünnepnapok és munkaszüneti napok kivételével –, a megrendelés beérkezését követő 24-48 órán belül megtörténik.

A megrendelt termék(ek) átvételének módjai:

  1. Személyes átvétel esetén, amint megrendelését összekészítettük, e-mail-ben értesítjük, hogy üzletünkben átveheti csomagját az 1116 Budapest, Kondorosi út 3. címen, hétfőtől péntekig 8:00-18:00; szombaton 8:00-17:00 óra között. A fizetés és számlázás a helyszínen, készpénzben vagy bankkártyával történik.
  2. GLS házhozszállítás esetén, a csomagban található számlát az áru átvételével egyidejűleg kell kifizetni. Az áru és a szállítási díj összegét egyben kéri el a futár.
  3. MPL házhozszállítás esetén, a csomagban található számlát az áru átvételével egyidejűleg kell kifizetni. Az áru és a szállítási díj összegét egyben kéri el a futár.

Felhívjuk figyelmét, hogy az agyag, gipsz és virágcserép rendelése esetén, a csomag súlya miatt a szállítási költség több lehet. A szállítási díj a megrendelés után, utólag kerül felszámításra az alábbiak szerint:

Házhozszállítás esetén a minimum rendelési összeg: bruttó 1.000 Ft.

MPL szállítási árak

MPL házhozszállításos megrendelés után a Magyar Posta Zrt. által megadott díjat számolunk fel, amit személyesen egyeztetünk a vásárlókkal!

Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db, kérjük a megjegyzés rovatban jelezzék, ha ezzel a szállítási móddal szeretnék rendelésüket átvenni, a megrendelés leadását követően telefonon egyeztetjük a szállítás pontos címét.

MPL háznál történő kézbesítés esetén:

  • 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db
  • 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db
  • 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db

GLS szállítási árak

Viszonteladóknak:

– bruttó 20.000 Ft alatti rendelés esetén: 1.000 Ft

– bruttó 20.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig: 2.000 Ft

– bruttó 50.000 Ft feletti megrendelés esetén: ingyenes

Intézményeknek:

– 1.500 Ft

– bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén: ingyenes.

Magánszemélyeknek:

–  900 Ft

– bruttó 10.000 Ft feletti megrendelés esetén: ingyenes.

A GLS Kft. e-mail-t küld a Vásárló részére, hogy milyen időpontban fogja kiszállítani az árut a megadott szállítási címre. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni. A kiválasztott termékeket a rendelés visszaigazolását követően, általában 2-3 munkanapon belül kézhez veheti.

  1. Partnereink utólag is utalhatnak, banki utalás esetén Ön választhatja fizetési módként az utalást. A megrendelése után, külön e-mailben jelezzük, hogy összekészítettük a termékeket és ezután adjuk meg a számlaszámunkat, melyre utalhatja az összeget. Az utalásnál nagyon fontos, hogy megadja a rendelés számát, a gyors és pontos beazonosítás érdekében.

A vásárlás menete

Vásárolni csak regisztrált felhasználó tud. A regisztráció előnye, hogy az adatokat csak egyszer kell megadni, azután a webshop kezeli azokat. Az adatok később bármikor módosíthatók a személyes fiókban. A regisztráció gyorsítja a vásárlás menetét, a pénztári tranzakciót és a későbbiekben segítséget nyújt a régebben vásárolt termékek kikeresésében.

Vásárolni a termék képe alatt található Kosárba feliratú gomb megnyomásával lehet; illetve a termék képére kattintva, a termékadatlap jobb oldalán megjelenő Kosárba feliratú gomb is használható erre. Az előtte látható – és + jelű gombokkal a megvásárolni kívánt termék mennyiségét változtathatjuk, illetve magunk is beírhatjuk a billentyűzet segítségével a darabszámot.

Vásárlás után a képernyő felső mezőjén megjelenő kosár mellett, megjelenik a megvásárolt termékek száma. A kosárra kattintva megtekinthetjük a kosár tartalmát vagy a pénztárhoz gombot is választhatjuk. Amennyiben a kosár megtekintése opciót választjuk ki, a kosár tartalma jelenik meg termékképpel, névvel, darabszámmal és egységárral. Az utolsó oszlopban láthatjuk, hogy összesen mennyibe fognak kerülni az általunk vásárolt termékek.

Amennyiben a kosárból terméket törlünk vagy darabszámot változtatunk, a Kosár frissítése gombra kattintva aktualizálhatjuk a vásárlást.

Ha szeretnénk még vásárolni terméket, a Vásárlás folytatása gombra kattintva tehetjük meg azt, mely az utolsó kiválasztott termékhez visz minket vissza. Az oldalmenüből választva új kategóriát választhatunk vagy a felső Keresés mező használatával név szerint kereshetünk a termékek között.

Ha befejeztük a vásárlást, a Pénztárhoz gomb megnyomásával küldhetjük el a megrendelést a webshopnak.  Ilyenkor még lehetőség van az adatok ellenőrzésére vagy a visszalépésre is.

Elállási jog

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet alapján a Vásárlót úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg internetes vásárlás esetén.

Amennyiben Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, abban az esetben a vásárlástól számított 14 napon belül elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni a Remo Hobby Kft. ügyfélszolgálata elérhetőségeire.

A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Fontos, hogy az elállási jog csak abban az esetben illeti meg a Vásárlót, ha a terméket át is vette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt, az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket, azaz a szállítási/postázási díjat. A Vásárlót egyéb költség nem terheli. A Remo Hobby Kft. azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését vagy visszaadásának ellehetetlenülését szándékosan illetve hanyagságból idézte elő.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét és cseréjét biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia. Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

Minőségi hiba esetén

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő napon belül közölni az ügyfélszolgálattal. Kérhet kijavítást vagy kicserélést, vagy visszatérítjük a termék árát, melyhez a Remo Hobby Kft. által kiállított számla felmutatása szükséges.

Szavatosság

49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről. – 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok).

Linkek

Fogyasztóvédelmi FőfelügyelőségMKEHOrszágos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE)

Adatvédelmi tájékoztató

A Remo Hobby Kft. (továbbiakban: Adatkezelő) értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:

REMO Hobby Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság munkatársai,

1116, Budapest Kondorosi út 3.; +36/1/386-8540;  info@remohobby.hu

GLS házhozszállítás esetén a

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.

Házhozszállítás kérése esetén, a Remo Hobby Kft. átadja a megrendelő szállítási adatait a GLS Kft-nek, amely adat a kiszállítás teljesítéséhez szükséges.

illetve MPL házhozszállítás esetén a

Magyar Posta Zrt.

1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Házhozszállítás kérése esetén, a Remo Hobby Kft. átadja a megrendelő szállítási adatait a Magyar Posta Zrt.-nek, amely adat a kiszállítás teljesítéséhez szükséges.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a Webáruházban kezelt személyes adatait, csak a törvényeknek megfelelően kezeli.

DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk, rendszerüzenetet anélkül is küldhetünk.

Webáruház működtetéshez kapcsolódó adatkezelés:

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása. Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felhasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a Webshop üzemeltetéshez/ működtetéshez kapcsolódó adatkezelés körében a következőket:

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

A regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: név, elérhetőség (telefon, e-mail), szállítási cím, számlázási cím.

Az adatgyűjtés célja: a megrendelések teljesítése és számlázás.

A jelszó a felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja; a vezeték-és keresztnév a kapcsolatfelvételhez, a vásárláshoz és a szabályszerű számla kiállításához szükséges; az e-mail cím és telefonszám a kapcsolattartáshoz; a számlázási név és -cím a szabályszerű számla kiállításához, a szerződés létrehozásához; módosítása, teljesítésének figyelemmel kíséréséhez, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából; szállítási név és -cím a házhozszállításhoz.

Az érintettek köre: A Webshop weboldalon regisztrált/vásárló valamennyi érintett.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:

A vásárló kérelmezheti az adatkezelőnél:

– tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, – személyes adatainak helyesbítését, – személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a Webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Ha korábban megrendelést küldött el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél személyesen, telefonon vagy e-mail-ben kezdeményezheti.

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a regisztrált felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

Az adatkezelés időtartama a Vásárló kérésének megfelelően történik, a regisztráció törlésével megszűnik, kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:

A személyes adatokat az adatkezelő sales- és marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

A személyes adatok törlését vagy módosítását az ügyfélszolgálat elérhetőségein keresztül tudja az érintett kezdeményezni

Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése,

illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

Cookie-k (sütik) kezelése

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a Webshop és weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:

Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok

Az érintettek köre: a weboldalt látogató valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására és a látogatók nyomon követése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig, míg más esetben akár több évig tart.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: a cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

Az adatkezelés jogalapja: az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető/felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

Google Adwords konverziókövetés használata

A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hírdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.

Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.

Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.

Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: www.google.de/policies/privacy/

A Google Analytics alkalmazása

Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.

A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.

A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is).

Hírlevél, DM tevékenység

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein megkeresse.

Továbbá a Felhasználó a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy a Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

A Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és a Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben a Szolgáltató minden – a reklámüzenetek küldéséhez szükséges – személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. A Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

Az adatkezelés ténye: a kezelt adatok köre: név, e-mail cím, dátum, időpont.

Az érintettek köre: a hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról, stb.

Az adatkezelés időtartama: az adatok törlésének határideje - a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: a személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.