Email
infohobbyaruhaz.hu
Telefon
+36/30-694-4563

BeerStone Dekorhabarcs 2.4 kg

BeerStone Dekorhabarcs, dekorbeton. Gyorsan kötő, tartós dekorációs tárgyak készíthetők segítségével. Kültéri szobrok, kaspók, díszítőelemek is készíthetők belőle. Csak vizet kell hozzá adni, összekeverni. Kb. 20 perc alatt teljesen szilárdra megköt.
Kiszerelés: 2.4 kg
3.766 Ft
+
-

Termékleírás

Először készítsük el az öntő formát. Ez lehet egy használt edény, rongy, törölköző. Használhatunk újságpapírt, formás edényt. Itt csak a képzelet szab határokat. Ha megvannak az öntőformák, azokat kenjük ki olajjal, vagy zsírral, hogy később könnyen kivehessük a terméket az öntőformából.

A zsák tartalmát öntsük ki a kikészített vödörbe. Majd sima vezetékes vízzel kezdjük összekeverni. A 2,5 kg anyaghoz, kb 0,8-1 liter víz szükséges. Ezért szép lassan adagoljuk a vizet a por alapú termékhez. Ezt keverjük össze kézzel, vagy keverőszárral. Addig keverjük, míg tejföl állagú nem lesz a habarcsunk.

Amikor kész a keverés, az előkészített edénybe öntsük bele az összekevert habarcsot. Egyengessük el. Figyeljünk arra, hogy a belehelyezett másik öntő forma, ne menjen le az aljára teljesen, mert különben lyukas lesz a kaspónk. Használjunk súlynak vizet, vagy kavicsokat. Ha készen vagyunk, hagyjuk kb. 20-25 percig állni a habarcsot az öntőformában. Kb 5 perc múlva keményedni fog az anyag. 

Ha letelt az idő, kivehetjük az öntőformából. Ezt szép lassan végezzük, hogy ne repedjen, vagy törjön el a termékünk. Kivétel után csiszoljuk át. Ilyenkor még alakítható az anyag, lehet faragni, vésni, amit szeretnénk vele. Akár festhetjük, színezhetjük.

Amikor kész vagyunk, az elkészült “alkotásunkat” tartsuk nedvesen kb. egy héten keresztül. Ez annyit jelent,  hogy ha virágot ültetünk bele, akkor locsoljuk. Ha nem, akkor öntsünk bele vizet. Így tartósabb lesz a termékünk.